En el disseny i fabricació de productes, l’elecció dels materials juga un paper essencial per a garantir la qualitat, resistència i funcionalitat de les peces produïdes. Afortunadament, la capacitat per a mecanitzar pràcticament qualsevol classe de material, permet als fabricants adaptar-se als seus requisits de disseny, des de la resistència mecànica fins a la conductivitat elèctrica.

El convidem a acompanyar-nos per un breu recorregut de 10 materials mecanitzables i algunes de les seves aplicacions habituals, perquè pugui comprovar la diversitat i versatilitat que oferim des de la indústria de mecanitzats.

 • 1

  Mecanitzat d’acer inoxidable, que s’utilitza per exemple en components per a la indústria alimentària, rodaments o peces de maquinària resistent a la corrosió.

 • 2

  Mecanitzat d’alumini, utilitzat en components aeroespacials, peces d’automòbils i perfils estructurals de fusteria metàl·lica.

 • 3

  Mecanitzat de titani, components que es troben sovint en eines mèdiques, implants, parts d’avions d’alta resistència.

 • 4

  Mecanitzat de plàstics d’enginyeria, com a policarbonat, niló, o delrin. Poden utilitzar-se per a crear engranatges, components de sistemes de transport i peces aïllants.

 • 5

  Mecanitzat de bronze i llautó, metalls que s’utilitzen en components decoratius, peces d’instruments musicals o accessoris de lampisteria, entre d’altres.

 • 6

  Mecanitzats metàl·lics amb aliatges d’alumini i magnesi, que s’apliquen en parts estructurals en la indústria aeroespacial o per a fabricar components lleugers per a la indústria de l’automoció.

 • 7

  Mecanitzat d’acer, sovint per a fabricar matrius i encunys, eines de tall d’alta resistència.

 • 8

  Mecanitzat de fibra de carboni, un material peculiar que s’utilitza per a dissenyar components en la indústria de l’automoció i la indústria aeroespacial pel seu reduït pes.

 • 9

  Mecanitzat de fusta i derivats, per a la fabricació de mobiliari, peces decoratives o motllures arquitectòniques.

 • 10

  Mecanitzat de superaleacions per a la fabricació de turbines, que podrien requerir empreses tan precises com l’energia i l’aeroespacial.

 • 11

  Mecanitzat de ceràmiques tècniques, com per exemple en fabricar components elèctrics i electrònics d’alta freqüència, o rodaments d’alta velocitat.

Procesos de mecanizado en toda clase de materiales

Com pot comprovar, els avanços en la tecnologia de mecanitzats han permès l’expansió dels materials tradicionals a opcions molt diverses. Avui dia, tan materials metàl·lics poden treballar-se en el nostre taller de mecanitzats per a produir peces a mida totalment funcionals.

Independentment del seu sector industrial, existeix una solució de mecanitzat per a la seva necessitat. Si necessita trobar un proveïdor capaç de fer treballs precisos en tota mena de materials, contacti amb nosaltres.

Comparteix aquest contingut

Implicació i resultats

Un servei global que compleix amb les normes més altes d’excel·lència.

Contacti'ns avui mateix

Altres notícies