Coneix els diferents beneficis del mecanitzat en CNC de 4 eixos? La resposta ofereix una valuosa informació que vostè, gerent o responsable de producció, convé que conegui detalladament.

Què són els centres de mecanitzat de 3, 4 i 5 eixos?

Són aquells on es fabriquen peces de treball i la diferència bàsica radica en la quantitat d’eixos de moviment dels quals disposen i com aquests afecten la seva capacitat per a realitzar labors més o menys complexes.

De fet, en els de 3 eixos, X, Y i Z, fresat i trepat es duen a terme en un únic pla. Un quart eix facilita la rotació al voltant d’un dels principals eixos (en general, l’A o B). Aquesta capacitat extra permet el mecanitzat de superfícies en angle i la fabricació de peces més elaborades. Igual que ocorre en afegir un cinquè vèrtex, el denominat eix C.

Ventajas del mecanizado CNC de 4 ejes

Avantatges del mecanitzat en CNC de 4 eixos

Aquests són, entre d’altres, els beneficis més destacats:

  • Optimitza superfícies en angle. Un detall crucial per a la fabricació de peces amb geometries complicades que requereixen multiaccés.
  • Redueix les reubicacions. El que, al seu torn, minimitza errors i contribueix a una major precisió dimensional.
  • Augmenta l’eficiència i proporciona una major flexibilitat. Un altre gran avantatge. Queda demostrada en reduir els temps d’inactivitat associats amb la càrrega i descàrrega de la peça.
  • Precisió en operacions de contornejat. En aquest aspecte, els centres de mecanitzat de 4 eixos sobresurten, perquè milloren significativament la precisió.
  • Disminueix costos i temps de producció. La capacitat de realitzar més operacions en una sola configuració és sinònim de seguretat i eficiència operativa.

En suma, els centres de mecanitzat de 4 eixos són eines valuoses per a operacions d’alta precisió, ja que ofereixen més versatilitat, eficiència i capacitat per a abordar diverses geometries. Proporcionen dos valors afegits: milloren la qualitat de la superfície i generen menys residus.

Si necessita fabricar peces de qualsevol geometria, Stemp compta amb centres de mecanitzat CNC de 4 eixos per a assegurar un resultat precís.

Comparteix aquest contingut

Implicació i resultats

Un servei global que compleix amb les normes més altes d’excel·lència.

Contacti'ns avui mateix

Altres notícies