Un centre de mecanitzats és una màquina d’alta precisió que s’utilitza per a operacions tan habituals en l’entorn industrial com el fresat, tornejat, mecanitzat, rectificat i trepat. Es realitza mitjançant una sèrie de passos automatitzats per a peces de diferents materials, però especialment metàl·liques i plàstiques.

Pas a pas d’un centre de mecanitzats

Per a començar, s’ha de dissenyar la peça que es desitja fabricar utilitzant software de disseny assistit per ordinador (CAD). Després, es programa perquè el centre de mecanitzats el faci seguint les instruccions de CNC, és a dir, control numèric.

En col·locar la peça, és indispensable controlar l’adherència i la posició correcta. En general s’utilitza una morsa o arpa.
Ara comença l’acció mitjançant el moviment d’eines (freses, broques, fulles, etc.).

La màquina utilitza motors d’alta precisió i eixos per a moure les eines en les direccions específiques pel programa CNC. Això inclou moviments en els eixos X, Y i Z per a aconseguir talls i formes precises.

¿Cómo funciona un centro de mecanizados?

El programa CNC controla tots els moviments de la màquina, així com la velocitat de tall, la profunditat de tall i altres variables. Sempre segueix els paràmetres prèviament establerts durant la programació de CNC.

Tot el material que es va arrencant de la peça en forma  d’encenall ha d’eliminar-se. Existeixen diversos sistemes d’evacuacions, com els transportadors o l’aspiració industrial.

Després d’acabar el conjunt de processos que es produeixen en un centre de mecanitzats, és recomanable realitzar inspeccions. Algunes de les coses que es controlaran són les dimensions i les toleràncies de la peça, que estiguin dins de les especificacions requerides.

STEMP és especialista en mecanitzats. Punxa aquí per a descobrir totes les màquines de les quals disposem.

No dubtis a contactar amb nosaltres per a saber més sense compromís.

Comparteix aquest contingut

Implicació i resultats

Un servei global que compleix amb les normes més altes d’excel·lència.

Contacti'ns avui mateix

Altres notícies