Si requereix sol·licitar peces mecanitzades a mida, és probable que s’hagi preguntat sobre les diferències entre els mecanitzats CNC (Control Numèric Informatitzat) i els mecanitzats convencionals. En aquest article, expliquem els avantatges i desavantatges de totes dues tècniques.

Mecanitzats CNC: precisió i automatització

Les màquines CNC són sinònim de precisió i automatització en el mecanitzat. Controlades per software i programes específics, aquestes màquines ofereixen una precisió mil·limètrica en la producció de peces.

Una de les principals fortaleses dels mecanitzats CNC és la capacitat de realitzar operacions complexes amb rapidesa i consistència. Aquesta tècnica li permet gaudir de peces mecanitzades exactes, amb un termini de producció més reduït.

  • Major precisió i velocitat en el mecanitzat.
  • Possibilitat de repetibilitat.

  • Capacitat per a treballar amb materials difícils.
  • Automatització i reducció de la intervenció humana.

Mecanitzats convencionals: experiència artesanal

D’altra banda, els mecanitzats convencionals es basen en habilitats artesanals i l’experiència dels operaris. Aquestes tècniques són més adequades en projectes de menor escala i per a peces úniques que requereixen un enfocament més personalitzat.

Una altra característica distintiva dels mecanitzats convencionals és la versatilitat, ja que el treball manual permet adaptar-se a diverses situacions i desafiaments de mecanitzat.

  • Adaptabilitat a projectes únics o personalitzats.
  • Flexibilitat en l’elecció d’eines i mètodes.
  • Costos inicials més baixos per a equips.
  • Conservació de tècniques artesanals.

En resum, tots dos mètodes tenen el seu lloc en la indústria del mecanitzat i, de fet, es complementen segons les circumstàncies. En última instància, l’elecció entre els mecanitzats CNC o manuals es defineix per les necessitats específiques de cada projecte..

Per això, si desitja obtenir més informació o assessorament personalitzat sobre la millor opció de mecanitzat per a les seves peces, contacti amb nosaltres.

Comparteix aquest contingut

Implicació i resultats

Un servei global que compleix amb les normes més altes d’excel·lència.

Contacti'ns avui mateix

Altres notícies